In gesprek met Annemieke Schoone, eigenaar van O’Seven

16/08/2022

Ron en Annemieke zijn dé gezichten achter O’Seven. Hoog tijd om met ze in gesprek te gaan over onderwerpen als motivatie, werkwijze en toekomst. In deze blog is Annemieke aan het woord.

Het glas is altijd halfvol
Na de studies International Management & Sales en Accountmanagement begon Annemieke als junior ‘manusje van alles’ bij een reclamebureau. Al snel was daar de kans om een bedrijf over te nemen. Afkomstig uit een ondernemersgezin was de keuze snel gemaakt. “Eigen baas zijn, sprak me aan. Het brengt vrijheid én verantwoordelijkheid met zich mee. Ik zie mezelf als positieve, flexibele ondernemer. Het glas is altijd halfvol. Ik probeer ook bij tegenslagen de lichtpuntjes te zoeken en mijn doel te bereiken. Desnoods met een omweg. Ik kijk naar de kansen die er wél zijn.”

Klanten optimaal helpen
“Als Interim Manager of Directeur ondersteun ik bedrijven op tijdelijke basis. Ik bied direct versterking wanneer een organisatie bijvoorbeeld aan het groeien of reorganiseren is of als er sprake is van tijdelijke uitval. Ik vind het heerlijk om met een frisse blik naar een organisatie te kijken. Wat kan ik verbeteren? Hoe kan ik dingen verder optimaliseren? Ik haal hier enorm veel plezier uit. Vooral als ik zie dat de mensen binnen het bedrijf met plezier naar hun werk komen en de klant blij is. Ik wil graag helpen en echt iets toevoegen.

Iets toevoegen lukt alleen als je heel goed luistert naar de klant en eerlijk durft te zijn. Ik neem een opdracht alleen aan als ik ook daadwerkelijk een oplossing kan bieden voor het probleem. En als iets ook haalbaar is. Ik vind het managen van verwachtingen heel belangrijk. Een samenwerking moet namelijk uiteindelijk resulteren in meer omzet. Dus ik vraag mezelf altijd af hoe ik de klant optimaal kan helpen.”

Diversiteit
“Mijn affiniteit ligt binnen de zakelijke dienstverlening. Dit is een branche waar ik veel ervaring in heb. Natuurlijk sta ik open voor andere branches, maar als ik ergens niet goed bij pas, dan kijk ik eerst wat ik kan toevoegen aan de organisatie voor ik de knoop doorhak. Toch is ook de afwisseling van werken in verschillende branches erg leuk. De diversiteit van het steeds weer verdiepen in een ander onderwerp.

Wat ook voor afwisseling zorgt, is dat ik inmiddels aandeelhouder ben van een bedrijf waar ik al zes jaar zit. Nog steeds vind ik het super om werkzaam te zijn als Interim, maar deze combinatie werkt voor mij heel goed. Het houdt mij gemotiveerd.”

De komende jaren
“Ik wil niet alleen bij mijn klanten zoveel mogelijk optimaliseren, ook als ondernemer ben ik altijd bezig met wat beter kan. Zo zijn we nu bezig om processen efficiënter te maken. Automatisering maakt veel handelingen sneller en goedkoper. Ik vind het een uitdaging om te kijken naar wat je nodig hebt om te verbeteren.”

Terug