In gesprek met Ron van de Sande, eigenaar van O’Seven

16/08/2022

Ron en Annemieke zijn dé gezichten achter O’Seven. Hoog tijd om met ze in gesprek te gaan over onderwerpen als motivatie, werkwijze en toekomst. In deze blog is Ron aan het woord.

Niet lullen maar poetsen
“Ik vul de functies Interim Sales en Sales Coaching in. Mijn doel? De ervaring die ik heb opgedaan, binnen de verkoop, onder de aandacht brengen in Nederland en België omdat we organisaties willen helpen groeien. Mijn kracht is dat ik heel eerlijk en direct ben. Men weet wat hij of zij aan mij heeft. Niet lullen maar poetsen. Ik verkoop geen standaard praatje of programma maar ik lever maatwerk, volledig geschreven op het bedrijf. Sterker nog, op de persoon. Daarbij ga ik graag informeel te werk. Ik ben geen persoon voor een organisatie met 250 man, het liefst maak ik persoonlijk kennis en kom ik eens in de zoveel tijd even langs.”

De vrijheid van een eigen bedrijf
Ron in een notendop. Na zijn middelbare schooltijd wist hij al snel, tegen het advies van zijn ouders in, dat hij aan de slag wilde. Dit werd, na een omweg, de sales wereld. Na hier jaren werkzaam in te zijn geweest voor een werkgever besloot hij de stap te wagen om voor zichzelf te beginnen. “Waarom zou ik mijn werkgever rijker maken als ik het zelf kan? Daarbij geeft de vrijheid om alles zelf in te vullen veel voldoening. Lukt het vandaag even niet? Dan komt het morgen weer. Tegenover die vrijheid staat ook discipline. Ik lever wat ik afspreek. Als ik twijfel of iets kan, zeg ik niet toe. Ik werk onder het motto ‘zeg wat je doet en doe wat je zegt’.

Wat het leuk maakt? Als mijn klanten tevreden zijn. Ik heb bijvoorbeeld net weer een nieuwe klant die nu, uit zichzelf, een goede referentie heeft achtergelaten op onze website. Dat is natuurlijk fantastisch. Het geeft veel voldoening om andere mensen te helpen door ze succesvoller te maken en te ondersteunen.”

De komende tijd
“Ik hoop weer meer te mogen gaan coachen. Dit vind ik heel erg leuk, het is mooi om te zien dat iemand echt groeit door jouw input. Helaas is dit er het afgelopen jaar door de omstandigheden niet van gekomen. Ook zou ik meer zzp’ers om me heen willen hebben met wie ik kan sparren en die bij kunnen springen als ik veel klussen heb. Dit is iets waar ik zeker naar ga kijken.”

Ik zou nog wel eens…
“In de toekomst zou ik graag nog eens voor de telecombranche of ICT-branche werken, met name binnen de printermarkt. Hier ben ik namelijk begonnen. Nu alles veel meer digitaal is, is er veel veranderd. Ook ben ik erg nieuwsgierig naar de zorgsector. Hier werken veel mensen van een totaal andere bloedgroep dan ik. Ik denk dat mijn karakter in deze omgeving continu wordt getest. Toch heb ik het gevoel dat ik hier in zakelijk opzicht veel kan verbeteren.

Verder vind ik het heel lastig om ver vooruit te kijken. Het is goed om een visie te hebben over waar je heen wil, maar plannen moeten toch altijd worden bijgesteld door onverwachte gebeurtenissen. Ik heb natuurlijk wel korte termijn doelstellingen en backup plannen met betrekking tot mijn klanten. Maar ik handel naar de omstandigheden en pas me aan wanneer dit nodig is.”

Terug