Hoe ga ik te werk als sales coach?

Hoe ga ik te werk als sales coach?
dinsdag 08 juni 2021

Mijn doel als sales coach is simpel: het duurzaam verbeteren van de verkoopresultaten van bedrijven. Dit klinkt natuurlijk fantastisch, maar hoe voer ik dit uit? Hoe zorg ik ervoor, samen met jou, dat jij en jouw bedrijf daadwerkelijk resultaat gaan behalen? In deze blog geef ik je mijn visie op dit onderwerp.

Wie kan gebruikmaken van mijn diensten?
Om te beginnen vertel ik je wie ik kan helpen met mijn diensten. In principe ligt mijn focus op startups die zo’n 1 tot 3 jaar bezig zijn en worstelen met het maken van meer omzet. Maar ik help je natuurlijk ook graag als je al langer bestaat en meer verkoopresultaten wilt behalen. Zowel binnen Nederland als binnen Vlaanderen.

Van adviseur naar verkoper
Wat ik vaak tegenkom in de praktijk is dat men adviezen geeft. Er wordt niet doorgepakt waardoor er geen of weinig deals worden gesloten. Hier kan ik inspringen. Ik coach verkoopmedewerkers (binnen- en buitendienst) zowel fysiek als online. Deze coaching vindt 1 op 1 plaats. Dit begint met een voorbereiding. We nemen door met wie de verkoper een gesprek gaat hebben, wat de pitch is (de kernboodschap waarmee je je doel wil bereiken in 1 zin) en wat hij of zij weet van de potentiële klant. Vervolgens observeer ik het gesprek. Hierna hebben we een uitgebreide evaluatie waarin we doornemen wat goed ging en wat beter kan. We analyseren verschillende gesprekken en maken een verbeterplan dat we ook gaan uitvoeren.

SPIN-methode
Het fijne van de coachingsessies is dat ze niet te lang duren, maximaal 45 minuten per sessie. Op deze manier blijft de verkoper in kwestie betrokken en kan een specifieke vaardigheid makkelijker worden aangeleerd. Ik ga te werk volgens de SPIN-methode (situatievragen, probleemvragen, implicatievragen en Nut en noodzaak vragen).

Nieuwsgierig geworden?
Interessant genoeg om hier een (telefonisch) gesprek aan te besteden? Ik ben bereikbaar op 085-1303610 (of stuur een e-mail naar ron@osevengroup.nl).