Sales inzetten in tijden van de coronacrisis

Sales inzetten in tijden van de coronacrisis
woensdag 21 oktober 2020

Voor corona de kop opstak, ging het over het algemeen goed met bedrijven. Er was voldoende vraag. Dit werd door de coronacrisis wreed verstoord. De sectoren die hier geen last van hebben, zijn op één hand te tellen.

Er gaat een moment komen dat dit voorbij is en de zaken weer beter gaan. Daarom is het verstandig om je nu vast goed voor te bereiden op deze tijd, zodat je straks nog succesvoller kunt worden. We helpen je graag op weg met wat tips om verkoop in te zetten in tijden van een pandemie.

Coach je accountmanagers
Veel bedrijven hebben op dit moment wat uurtjes over voor andere zaken. Hoe kun je deze tijd nou beter besteden dan het coachen van je personeel? Door bijvoorbeeld je accountmanagers te coachen om beter te leren verkopen, gebruik je de overgebleven tijd nuttig. Het resultaat: nog succesvollere accountmanagers. Omdat het uiteindelijk meer oplevert, is het de investering dubbel en dwars waard.

Zet het ‘nieuwe normaal’ om in een kans
Je kan er flink van balen dat thuiswerken het ‘nieuwe normaal’ is geworden. Dit is begrijpelijk, maar zet deze negatieve energie zo snel mogelijk om in iets positiefs. Zie het als een kans. Zoek gelijkgestemden, andere verkopers die ook vanuit huis werken. Organiseer samen een video meeting. Op deze manier heb je aanspraak én kun je tips uitwisselen over verkopen vanuit huis.

Maak een leuke sales video
Maak voor je volgers een leuke en leerzame video over het genereren van meer leads. Niet alleen trigger je volgers om eventueel verder contact met je op te nemen, ook creëer je meer naamsbekendheid door actief te zijn op social media.

Hopelijk wordt de nieuwe situatie met deze tips iets sneller het (vertr)ou(w)de normaal.

O’Seven helpt je graag met sales
Geef je de verkoop liever uit handen? Dan helpen wij je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij kunnen doen om jou nog succesvoller te maken op het gebied van verkoop.